Stem op uw favoriete kunstwerk

Drie kunstenaars hebben de afgelopen weken gewerkt aan een ontwerp voor een kunstwerk bij de studentenflat Dragant in Selwerd. 

Wijkbewoners van Selwerd zijn van harte uitgenodigd om van zaterdag 19 maart 2022 tot en met zondag 27 maart 2022 een stem uit te brengen op hun favoriete kunstwerk.
Dit kan zowel in het wijkrestaurant De Duindoorn als online.

Klik hier om online te stemmen

 De uitgekozen kandidaten:
 
  • Layla May Arthur (GB)
  • Daan de Boer (NL)
  • Miriam Knibbeler (NL)
Wijkbewoners van Selwerd zijn op zaterdag 19 maart 2022 welkom van 11:00 – 11:30 uur voor de presentatie in restaurant De Duindoorn, Duindoornstraat 91 in Groningen. 
 

Renovatie van drie iconische studentenflats

De Dragant (Duindoornstraat), Cornus (Kornoeljestraat) en de Acero (Esdoornlaan) zijn drie iconische studentenflats in de wijk Selwerd. Met meer dan 900 woonunits en vijftig jaar aan bestaansgeschiedenis spelen zij een belangrijke rol in het Groninger studentenleven. De flats zijn in opdracht van Lefier door bouwbedrijf Van Wijnen gerenoveerd. De laatste flat (Cornus) wordt begin 2022 opgeleverd. Aan de achterkant van de flat is een nieuw fietspad gerealiseerd dat de drie flats en de wijk met elkaar verbindt. Bij de Cornus staat reeds een kunstwerk van Robert Maingay uit 1969. Het is de wens van Van Wijnen en Lefier dat er ook een kunstwerk bij de Dragant gerealiseerd wordt.

 
Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Lieselot Van Damme via lieselotvandamme@gmail.com

Layla May Arthur 

Klik hier voor het volledige projectvoorstel:
Projectvoorstel Layla May Arthur


 

Daan de Boer

Klik hier voor het volledige projectvoorstel:

Projectvoorstel: Daan de Boer


Miriam Knibbeler

Klik hier voor het volledige projectvoorstel:

Miriam Knibbeler – Schetsopdracht Selwerd